Economie
Lagere prijzen IKEA-meubels zorgen voor omzetdaling

Lagere prijzen voor producten drukken op de resultaten van Ingka Group, de eigenaar van de meeste IKEA-winkels in de wereld. Onder meer door een krimpende markt voor het inrichten van woningen heeft de Zweedse woonwarenhuisketen de prijzen de afgelopen tijd verlaagd.

ANP

Het boekjaar bij Ingka loopt tot eind augustus. De omzet ging met 5 procent omlaag tot 39,6 miljard euro, maakt het concern donderdag bekend. Het bedrijf heeft meer dan 2,1 miljard euro gestoken in prijsverlagingen van duizenden producten. Hierdoor gingen de winkelbezoeken wel met 3 procent omhoog en de onlinebestellingen stegen met 9 procent.

„Het is nog nooit zo belangrijk geweest om zo betaalbaar mogelijk te zijn, daarom hebben we al onze energie en middelen ingezet om de prijzen te verlagen”, zegt operationeel directeur Tolga Öncü van Ingka.

In Nederland daalde de omzet minder hard, met 1,3 procent naar 1,62 miljard euro. Gemiddeld zijn de prijzen met 12,6 procent verlaagd, waardoor de winkelketen naar eigen zeggen meer huishoudens naar de dertien Nederlandse filialen lokte. Van de Nederlandse omzet was bijna 32 procent afkomstig uit de onlineverkopen.

Wereldwijd werden er 43 nieuwe IKEA-vestigingen geopend. Dat waren er vorig jaar nog zestig. In totaal heeft Ingka vierhonderd IKEA-winkels.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer