Economie
Delta Air Lines verliest op Wall Street na cijfers

Delta Air Lines behoorde donderdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De luchtvaartmaatschappij boekte in het afgelopen kwartaal minder omzet en winst dan verwacht. Delta kampte onder meer met de nasleep van de grote computerstoring eind juli, waardoor de maatschappij duizenden vluchten moest schrappen. Het bedrijf liep daardoor 380 miljoen dollar aan omzet mis. Delta heeft een rechtszaak aangespannen tegen cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike en Microsoft om de schade van die computerstoring te verhalen. Het aandeel leverde 2 procent in.

ANP

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig, na de winstbeurt een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,3 procent lager op 42.393 punten en de brede S&P 500-index verloor 0,3 procent, tot 5774 punten. Beide graadmeters sloten woensdag nog op nieuwe recordstanden. De techgraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent naar 18.214 punten.

Beleggers reageerden verder op het nieuwe inflatiecijfer van de Verenigde Staten. Die bedroeg in september 3,3 procent. Dat was meer dan verwacht. In augustus koelde de inflatie in de grootste economie van de wereld nog af tot het laagste niveau sinds februari 2021. Door de afkoelende inflatie besloot de Amerikaanse Federal Reserve vorige maand om de rente voor het eerst in jaren te verlagen om de economie te ondersteunen. In november vergadert de Fed opnieuw over de rente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer