BuitenlandOorlog in Israël
Grootschalige Israëlische luchtaanvallen op Libanon gemeld

Israël voert grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in Libanon, zeggen bronnen. Libanese veiligheidsbronnen verklaarden aan persbureau DPA dat in ongeveer twintig minuten zeker zeventig doelen zijn getroffen.

ANP
Israël heeft bevestigd dat het donderdag weer luchtaanvallen heeft uitgevoerd op doelen van Hezbollah. beeld EPA, Atef Safadi
Israël heeft bevestigd dat het donderdag weer luchtaanvallen heeft uitgevoerd op doelen van Hezbollah. beeld EPA, Atef Safadi

Tegenover persbureau Reuters verklaarden bronnen binnen de Libanese veiligheidsdiensten dat de aanvallen tot de hevigste behoorden sinds het begin van de Gazaoorlog. Ze spreken over tientallen bombardementen.

Israël heeft bevestigd dat het donderdag weer luchtaanvallen heeft uitgevoerd op doelen van Hezbollah. Het zou gaan om tientallen raketinstallaties, „terroristische infrastructuur” en een wapenopslagplaats.

Israël en Hezbollah, dat volgens experts beschikt over een groot raketarsenaal, bestoken elkaar al maanden met grote regelmaat. Er waren beschietingen over en weer in het grensgebied en Israël doodde in juli een belangrijke Hezbollahcommandant in Beiroet.

De situatie escaleerde deze week verder toen door Hezbollah gebruikte communicatieapparatuur ontplofte. Dat leidde in Libanon tot tientallen doden en duizenden gewonden. Hezbollah houdt Israël daar verantwoordelijk voor en zegt dat alle rode lijnen zijn overschreden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer