Buitenland
Krijgsheer Kadyrov klaagt dat Musk zijn Cybertruck heeft uitgezet

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov beschuldigt techmiljardair Elon Musk ervan zijn Cybertruck op afstand te hebben uitgeschakeld. Hij zei op berichtendienst Telegram dat onfatsoenlijk te vinden van de Teslabaas.

ANP

Beelden van Kadyrov in het voertuig gingen eerder nog de wereld over. Hij deelde vorige maand een video van de Cybertruck, waar kennelijk een machinegeweer op gemonteerd zat. Kadyrov heeft ook gezegd dat het voertuig is ingezet in Oekraïne.

De krijgsheer, een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, had Musk eerder nog bedankt voor de wagen. Hij sloeg donderdag een minder vriendelijke toon aan tegenover de miljardair. „Hij geeft dure cadeaus uit de bodem van zijn hart en zet ze vervolgens op afstand uit.”

Musk heeft eerder geërgerd gereageerd op de berichten over de Cybertruck van Kadyrov. „Ben je echt zo achterlijk dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?” schreef hij vorige maand op X. „Nog een voorbeeld van hoe hard de traditionele media liegen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer