Buitenland
Zelensky wil bij bezoek aan VS Trump ontmoeten

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil bij een aankomend bezoek aan de Verenigde Staten de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ontmoeten. Hij heeft daarnaast een afspraak met president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

ANP

De ontmoetingen met Harris en Biden staan gepland voor 26 september. Zelensky zou een „plan voor de overwinning” in de oorlog met Rusland willen presenteren. Het is mogelijk de laatste keer dat hij de Amerikaanse leiders treft voor de presidentsverkiezingen van november.

Het Witte Huis zegt dat de president en de vicepresident zullen benadrukken dat Oekraïne tot het einde van de oorlog kan rekenen op Amerikaanse steun. De kans bestaat echter dat de Oekraïense leider komend jaar te maken krijgt met een Amerikaanse president, Donald Trump, die zich daar kritischer over heeft uitgelaten.

In een verklaring van de Oekraïense regering staat dat Zelensky tijdens zijn reis ook van plan is „de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump” te ontmoeten. Het team van Trump heeft nog niet bevestigd dat inderdaad zo’n bezoek staat ingepland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer