Economie
Kabinet wil ook kleinere uitstoters helpen met verduurzaming

Het kabinet wil verduurzamingsafspraken maken met twee bedrijven die niet tot de grootste uitstoters behoren, maar wel een „belangrijke bijdrage” kunnen leveren aan de vergroening van de industrie. Minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei) en staatssecretaris Chris Jansen (Milieu) hebben daarover een intentieverklaring getekend met voedingsmiddelenbedrijf Cosun en producent van onder meer biobrandstoffen Alco Energy.

ANP

Beide ondernemingen willen met hulp van de overheid hun CO2-uitstoot in 2030 met 70 procent verminderd hebben ten opzichte van tien jaar eerder. Dat zou een afname betekenen van in totaal een halve megaton. De Nederlandse industrie als geheel moet in die periode ruim 24 megaton minder gaan uitstoten. In 2050 moet de industrie klimaatneutraal zijn.

Tot dusver richtte het kabinet zich bij de zogenoemde maatwerkafspraken op de grootste vervuilers, omdat daar de meeste klimaatwinst te behalen valt. Met elf van deze bedrijven zijn inmiddels intentieverklaringen getekend. Door ook kleinere uitstoters bij deze aanpak te betrekken „laten we zien dat Nederland serieus inzet op groene groei”, zegt Hermans.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer