Economie
Oud-minister Dennis Wiersma wordt adviseur bij de Galan Groep

Oud-minister Dennis Wiersma wordt adviseur bij organisatieadviesbureau de Galan Groep. Hij gaat zich daar richten op diverse sociaal-economische vraagstukken, zoals de arbeidsmarkt, het sociaal domein en duurzaamheid.

ANP

Wiersma stapte in juni vorig jaar op als minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, nadat er opnieuw een klacht was binnengekomen over zijn gedrag. Wiersma lag toen al onder vuur omdat eerder bekend was geworden dat hij onaangenaam en kwetsend gedrag vertoonde tegenover zijn ambtenaren. Hiervoor bood hij zijn excuses aan, maar later werd opnieuw geklaagd over zijn gedrag.

Eerder was de VVD’er ook staatssecretaris, Tweede Kamerlid en vakbondsbestuurder. De Galan Groep noemt in een verklaring zijn „rijke ervaring”. Het bedrijf denkt dat hij die ervaring ook goed kan inzetten in de advieswereld. Hij zou als geen ander begrijpen hoe belangrijk het is om verschillende gezichtspunten te overbruggen om zo gezamenlijke doelen te bereiken.

„Om echt iets te veranderen, moet je er ook voor durven te gaan en staan”, zegt Wiersma zelf bij de aankondiging van zijn nieuwe baan. „Tegelijkertijd is het belangrijk om je te verdiepen in de positie van anderen en dan specifiek de mensen waar je het voor doet. Sterker nog, dat is essentieel om stappen vooruit te blijven zetten.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer