Economie
PostNL na afschieten extra bezorgtijd: postbezorging onder druk

De bezorging van post komt verder onder druk te staan nu het kabinet PostNL niet toestaat langer de tijd te nemen voor de bezorging van consumentenpost. Dat zei de post- en pakketbezorger nadat minister Dirk Beljaarts (Economische Zaken) had afgezien van de verruiming van de maximale bezorgtijd van één naar twee dagen.

ANP

„De Kamer voelt niet de urgentie om het maatschappelijk belang van postvoorziening (voor heel Nederland) ook in de toekomst duurzaam te borgen”, reageerde een woordvoerster namens PostNL per e-mail. Het bedrijf vreest dat de universele postdienst verliesgevend wordt. Dat is een gereguleerd pakket postdiensten die PostNL uitvoert, waar bijvoorbeeld ook brievenbuspost onder valt. Maar ook bij overige postdiensten dreigen volgens het bedrijf verliezen.

„Dat is onvoldoende financiële basis om te kunnen blijven investeren in de duizenden mensen die bij ons werken en een stabiele dienstverlening te kunnen bieden aan onze klanten. Daarnaast sluit het ook niet aan bij de wensen van consumenten die aangeven dat voorspelbaarheid belangrijker is dan snelheid”, meldt PostNL, verwijzend naar een consumentenonderzoek door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt. „Dit betekent dat de postvoorziening die toegankelijk is voor alle Nederlanders in de komende periode nog verder onder druk komt te staan.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer