Buitenland
Harris spreekt zich uit over thema’s tijdens livestreamevenement

Tijdens een twee uur durend livestreamevenement waarin presidentskandidaat Kamala Harris donderdag met Oprah Winfrey sprak, werden thema’s aangeroerd als de grensbeveiliging, de economie, het verbod op abortus en wapenbezit.

ANP

Op een vraag uit het publiek wat Harris zou doen aan de grensbewaking wees ze op een wetsvoorstel voor de grensbeveiliging. „Dat zou 1500 extra agenten aan de grens hebben gebracht. Het zou ons in staat hebben gesteld de vloed van fentanyl in te dammen. Het voorstel zou meer middelen hebben gegeven om internationale misdaad aan te pakken.”

Maar Trump zorgde ervoor dat het voorstel niet doorging, zei Harris: „Hij plaatste zijn eigen kleine veiligheid boven de veiligheid van de grens. Als ik president ben, teken ik het voorstel.”

Over de economie gelooft ze in „een economie van mogelijkheden” waarin ze kleine bedrijven en mensen wil steunen die voor het eerst een huis kopen. „Als de middenklasse sterk is, is Amerika sterk”, zei ze.

Over het verbod op abortus zei Harris dat het een gotspe is dat een „president beter weet dan een dokter of verpleger wanneer iemand medische zorg nodig heeft”. En over wapenbezit zei de Democratische presidentskandidaat dat ze zelf eigenaar is van een wapen. Volgens Harris kan iemand voor wapenbezit zijn maar ook voor betere controlemogelijkheden bij de aanschaf van een wapen.

Aan het einde vroeg Winfrey wat Harris tegen alle kiezers wil zeggen die nog niet besloten hebben op wie ze gaan stemmen. „Dit is een moment waarop we allemaal samen moeten komen als Amerikanen. We hebben zoveel meer gemeen dan wat ons scheidt.”

Het gesprek tussen Harris en Winfrey werd live online gestreamd vanuit de plaats Farmington Hills, een voorstad van Detroit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer