Buitenlandverkiezingen vs
Trump reageert op overwinning Iowa: We moeten ons land terugkrijgen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft opgetogen gereageerd op zijn ruime overwinning bij de Republikeinse voorverkiezing in Iowa. „Het is prachtig en het voelt prachtig”, zei hij tegen Fox News Digital.

ANP
Trump. beeld  AFP, Jim WATSON
Trump. beeld AFP, Jim WATSON

Trump kreeg bij de eerste Republikeinse voorverkiezing volgens voorlopige uitslagen meer dan de helft van de stemmen. De 77-jarige politicus noemde het een eer dat media hem al snel uitriepen tot winnaar. Ook prees hij zijn rivalen. Trump zei „erg geloofwaardige tegenstanders” te hebben verslagen in Iowa. „Uitstekende tegenstanders, eigenlijk.”

De volgende voorverkiezing wordt gehouden in New Hampshire, waar de oud-president ook aan kop gaat in de peilingen. De Republikeinse Partij houdt voorverkiezingen om een officiële presidentskandidaat te kiezen. Die mag dan in november namens de partij deelnemen aan de landelijke presidentsverkiezingen. Daar komt Trump mogelijk opnieuw tegenover de Democraat Joe Biden te staan.

Trump verloor bij de vorige presidentsverkiezingen in 2020 nog van Biden. „We moeten ons land terugkrijgen”, zei de oud-president in het gesprek met Fox News Digital. „Ons land heeft de afgelopen drie jaar zoveel slechte dingen doorgemaakt. En het maakt nog steeds slechte dingen door.” Trump maakte duidelijk klaar te zijn om die strijd aan te gaan: „We willen Amerika weer groots maken. Dat is de beste slogan ooit en feit is: dat is ook wat we hebben gedaan.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer