Muziek
Concert van de week: Iddo van der Giessen presenteert luistergids Reger

Organist Iddo van der Giessen verzorgt op zaterdagmiddag 4 november in Rotterdam een concert met muziek van Max Reger (1873-1916). Ook presenteert hij tijdens deze middag een luistergids van zijn hand over Regers muziek.

Redactie muziek
Van der Giessen. beeld Marja Koole
Van der Giessen. beeld Marja Koole
19778490.JPG
Max Reger. beeld Max Reger Institut Karlsruhe

In ”De Reger Luistergids” geeft Van der Giessen toelichting bij de zeven koraalfantasieën van de Duitse componist. Daarin is de tekstverklanking van de muziek in deze werken „praktisch per regel te volgen”, aldus de organist op zijn website. Ook bevat de luistergids liedvertalingen, achtergrondhoofdstukken, een begrippenlijst en interviews met twaalf vertolkers van Regers muziek.

Van der Giessen presenteert de gids tijdens een luistercollege in de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek, waar hij als cantor-organist aan verbonden is. Hij geeft daarbij een aantal voorbeelden van tekstuitdrukking, terwijl organist David Strijbis de fragmenten ten gehore brengt.

Na een pauze volgt het jaarlijkse Gedachtenisconcert, waarin Van der Giessen onder andere twee koraalfantasieën van Reger ten gehore brengt: ”Ein feste Burg ist unser Gott” en ”Halleluja! Gott zu loben”.

College en concert zijn gratis toegankelijk; na afloop is er ruimte om een gift te geven. Het luistercollege begint om 14.30 uur. Om 15.20 uur is er pauze met koffie, thee en taart, waarna om 16.00 uur het Gedachtenisconcert begint.

Meer informatie: iddovandergiessen.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer