Buitenland
VS: één dode en twaalf vast in oude goudmijn door liftstoring

De twaalf personen die een aantal uren vastzaten op een diepte van 300 meter in een oude goudmijn, zijn gered. Dit maakte de gouverneur van Colorado, Jared Polis, op X bekend. „Ik ben opgelucht”, zei hij. „Ons diepste medeleven naar de vrienden en familieleden van de persoon die omkwam tijdens dit incident”, voegde Polis eraan toe.

ANP

Door een liftstoring in een oude mijn overleed één persoon en kwamen twaalf anderen vast te zitten. Het ongeluk vond donderdag plaats in de Mollie Kathleen Gold Mine, een voormalige goudmijn in de Amerikaanse staat Colorado. De mijn is nu een toeristische attractie.

Terwijl één groep van 11 toeristen en een reisleider al in de mijn was, raakte om een nog onbekende reden de lift met een andere groep mensen halverwege de mijnschacht defect. Hierdoor kwam één persoon om het leven en raakten vier anderen lichtgewond, vertelde de plaatselijke sheriff. Wat precies het defect was, was onduidelijk. Deze groep kon met de lift naar het oppervlak terugkeren. Daarna werd de lift buiten werking gesteld.

Tijdens de reddingsactie hadden de hulpverleners radiocommunicatie met de mensen die vastzaten en hadden ze water, dekens en stoelen om ze comfortabel te houden, zei de sheriff. Hij gaf geen details over hoe de persoon stierf.

Volgens CBS News lukte het om na een aantal uren de lift weer in werkende staat te krijgen, waarna de mensen gered werden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer