Economie
Mobiel dataverbruik in Nederland op recordniveau

In het tweede kwartaal is de hoogste piek in het mobiele dataverbruik ooit gemeten in Nederland. Bij elkaar verbruikten alle Nederlanders samen 597 miljoen gigabyte aan mobiele data in die periode, volgens de recentste Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

ANP

Nederlanders verbruikten in april, mei en juni 48 miljoen gigabytes meer dan een kwartaal eerder. De ACM weet niet waar die stijging door komt. Tegelijk werd er minder gebeld en ge-sms’t met mobiele telefoons, signaleerde de marktwaakhond.

De ACM merkt ook op dat het aantal mensen dat kiest voor de ooit zo populaire combinatie van telefoon, internet en televisie bij dezelfde aanbieder verder afneemt. Ook daalde het aantal vaste telefoonaansluitingen verder, met ruim 1,8 procent tot 4,15 miljoen. Het betekent dat inmiddels minder dan de helft van de Nederlandse huishoudens nog gebruikmaakt van een vaste telefoon.

Glasvezel groeit verder door. Bijna 7,7 miljoen huishoudens hebben een glasvezelnetwerk voor de deur en bijna 3 miljoen daarvan hebben ook daadwerkelijk een abonnement daarvoor. Nog steeds is er in sommige delen van Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg minder glasvezel beschikbaar dan elders in het land. Maar er zijn in deze gebieden ook een hoop glasvezelverbindingen bijgekomen, ziet de marktwaakhond.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer