Buitenland
Steeds meer huishoudens in Florida zonder stroom

Steeds meer huishoudens in de Amerikaanse staat Florida zitten zonder elektriciteit als gevolg van orkaan Milton. Het aantal is opgelopen naar bijna 3 miljoen huishoudens, aldus PowerOutage, een website die stroomstoringen in de Verenigde Staten bijhoudt.

ANP

Milton trekt momenteel over Florida en laat een spoor van vernieling achter. Amerikaanse media berichten over onder meer beschadigde woningen en omgevallen bomen en elektriciteitsmasten in meerdere steden. De omvang van de schade is nog niet bekend, mede omdat het nog nacht is in Florida. „We weten niet wat we zullen aantreffen als het hier licht wordt”, zei de voorzitter van de gemeenteraad in Tampa tegen CNN.

In de plaats Saint Petersburg is het dak van honkbalstadion Tropicana Field door de harde wind beschadigd. Media melden dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Het stadion zou volgens media dienen als opvanglocatie voor tot wel duizenden reddingswerkers en medewerkers van andere hulpdiensten. De stad, waar ruim een kwart miljoen mensen wonen, heeft het drinkwater afgesloten na een breuk in de waterleiding.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer