Buitenland
Oekraïense leider Zelensky spreekt premier Starmer in Londen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in Londen met de Britse premier Keir Starmer gesproken. Hij spreekt later op de dag in Londen ook met NAVO-chef Mark Rutte. Rutte heeft donderdag ook een afspraak met Starmer. Zelensky reist door Europa voor meer steun in de oorlog tegen Rusland. Hij is bezorgd over de omvang van de westerse steun na de Amerikaanse presidentsverkiezingen komende maand.

ANP

Zelensky spreekt donderdag ook de Franse president Emmanuel Macron in Parijs en de Italiaanse premier Giorgia Meloni in Rome. Vrijdag ontvangt de paus Zelensky in het Vaticaan. Daarna gaat de Oekraïense leider naar Duitsland voor een onderhoud met bondskanselier Olaf Scholz.

Zelensky zou zaterdag op een topontmoeting met bondgenoten op een Amerikaanse basis in Duitsland een plan presenteren over hoe hij de oorlog met Rusland denkt te winnen. De bijeenkomst in Ramstein in het zuidwesten van Duitsland was een initiatief van de Amerikaanse president Joe Biden die Duitsland zou bezoeken. Toen die zei niet te kunnen komen als gevolg van de orkaan Milton, is de bijeenkomst afgelast en is Zelensky aan zijn nieuwe rondreis begonnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer