Binnenland
Al dagen onrustig in Sneek door groep van tientallen jongeren

Het is al een paar avonden onrustig in de wijk Noorderhoek in Sneek, meldt de politie. Een groep van tientallen jongeren steekt onder meer zwaar illegaal vuurwerk af en pleegt vernielingen in de Friese plaats. Op sociale media worden jongeren opgeroepen woensdagavond opnieuw de straat op te gaan in Noorderhoek. De politie is hiervan op de hoogte en roept op om binnen te blijven.

ANP

Dinsdagavond veroorzaakte een groep van 30 à 40 jongeren de overlast, onder hen waren ook minderjarigen. De politie was erbij, maar de onruststokers gingen er allemaal in een andere richting vandoor. Niemand is aangehouden, wel is een onderzoek gestart naar de verdachten.

De politie kan niet precies zeggen wanneer de onrust in de wijk is begonnen, maar het was in ieder geval ook op zondag- en maandagavond raak. Al was de overlast volgens een politiewoordvoerder toen wel minder hevig dan op dinsdagavond.

De burgemeester van Súdwest-Fryslân Jannewietske de Vries noemt de jongeren die met zwaar vuurwerk rondlopen „een gevaar voor zichzelf én voor hun omgeving. Bovendien zorgen ze voor veel overlast. Dit gedrag is volstrekt onacceptabel en samen met de politie pakken we dit dan ook aan.” Ze benadrukt dat ouders en verzorgers hier ook een belangrijke rol in spelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer