Binnenland
Computerstoring hindert duizenden justitieambtenaren

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is woensdagochtend getroffen door een computerstoring. Enkele duizenden ambtenaren konden daardoor niet inloggen. Ook hun toegangspas weigerde dienst, waardoor zij handmatig binnengelaten moesten worden.

ANP

De oorzaak van de storing is inmiddels achterhaald, zegt een woordvoerder. Er is volgens hem geen opzet in het spel en de gevolgen „vallen relatief mee”. De verwachting is dat het probleem nog woensdag kan worden opgelost.

Ook bij het Openbaar Ministerie zorgde de storing voor problemen. Zo’n 2700 OM-medewerkers konden hierdoor niet inloggen. „Het OM heeft de betreffende accounts opnieuw geactiveerd, zodat er weer ingelogd kan worden”, meldt een woordvoerder.

De ICT-systemen van de overheid tonen zich al langer kwetsbaar voor storingen en cyberaanvallen. Zo lagen een goede maand geleden nog tal van overheidsdiensten plat door een probleem in een defensienetwerk. Het OM zette eerder dit jaar een werkgroep op om aanhoudende ICT-problemen op te lossen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer