Economie
‘Pokémon met wapens’ krijgt mobiele versie, ondanks rechtszaak

Palworld, een game die veel lijkt op de Pokémon-spellen van de Japanse ontwikkelaar Nintendo, krijgt een versie voor smartphones en tablets. Ontwikkelaar Pocketpair heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Krafton, een Zuid-Koreaanse uitgever van videogames. De deal is opvallend, omdat Pocketpair in een rechtszaak is verwikkeld met Nintendo.

ANP

Krafton maakte de deal woensdag bekend. „Het spel wordt getrouw opnieuw vormgegeven en aangepast aan de mobiele omgeving, met behoud van de belangrijkste leuke elementen van het originele spel”, meldt de uitgever. De mobiele game wordt ontwikkeld door PUBG Studio’s, een dochteronderneming van Krafton. Die ontwikkelaar zit onder meer achter PUBG: Battlegrounds, een game die naast op de pc en gameconsole ook te spelen is op mobiele apparaten.

Het Japanse Pocketpair bracht dit jaar een eerste versie uit van Palworld, dat op sociale media al gauw de bijnaam „Pokémon met geweren” kreeg. Zo lijken de figuren in het spel veel op Pokémon van Nintendo, maar het verschil tussen beide games is dat de Palworld-karakters kunnen vechten met vuurwapens.

Volgens Nintendo maakt de game echter inbreuk op patenten van het Japanse concern, dat Pocketpair daarom vorige maand aanklaagde. Het bedrijf wil een verbod op de inbreuk en een schadevergoeding. Ook The Pokémon Company, dat de merkrechten voor de bekende fantasiediertjes beheert, heeft zich aangesloten bij de aanklacht.

Pocketpair liet daarop weten niet op de hoogte te zijn van de specifieke patenten waarop het bedrijf inbreuk heeft gemaakt. „Het is echt jammer dat we door deze rechtszaak gedwongen worden om veel tijd te besteden aan zaken die niets met gameontwikkeling te maken hebben”, aldus het bedrijf. De rechtsgang lijkt Pocketpair echter niet te doen stoppen met het verder ontwikkelen van Palworld. Zo is inmiddels een versie beschikbaar op de PlayStation 5.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer