Economie
Spanje ontvangt recordaantal toeristen, veel inwoners niet blij

Spanje ontving deze zomer een recordaantal van 21,8 miljoen toeristen, volgens officiële cijfers die woensdag werden gepubliceerd. Dat is een stijging van 7,3 procent vergeleken met vorig jaar. Niet alle Spanjaarden waarderen echter de toestroom van vakantiegangers.

ANP

De afgelopen maanden uitten demonstranten, vooral in Barcelona, Málaga, de Balearen en de Canarische Eilanden, hun onvrede. Zij klaagden over de drukte op wegen, vervuiling en geluidsoverlast. Ook maken veel Spanjaarden zich zorgen over stijgende huurprijzen, die worden veroorzaakt door het lucratieve verhuren van woningen aan toeristen. Meerdere regio’s hebben inmiddels maatregelen genomen, waarbij Barcelona heeft aangekondigd dat het tegen 2029 een einde wil maken aan het verhuren van appartementen aan toeristen.

Spanje is na Frankrijk de populairste toeristische bestemming ter wereld. Het land werd tijdens de zomermaanden het vaakst bezocht door Britten, met 4,17 miljoen bezoekers. Daarna volgden Frankrijk (3,75 miljoen), Duitsland (2,49 miljoen) en Italië (1,35 miljoen). Ongeveer 850.000 Amerikanen gingen op vakantie naar Spanje, 13 procent meer dan vorig jaar.

Spanje ontving in totaal 64,8 miljoen toeristen in de eerste acht maanden van het jaar, opnieuw een record. De inkomsten uit toerisme stegen hiermee met bijna 18 procent tot 86,7 miljard euro. Dat komt neer op 187 euro per toerist, per dag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer