Binnenland
VVD-vicepremier Hermans: sfeer in kabinet is goed

De sfeer in het kabinet was vrijdag goed, zei VVD-vicepremier Sophie Hermans na afloop van de ministerraad. Zoals altijd zijn er „goeie discussies” gevoerd, vindt zij. „Dat kan soms inhoudelijk scherp zijn, maar ik denk dat dat alleen maar goed is als je kijkt naar de zwaarte van de onderwerpen waar we hier over praten.”

ANP

Toen het kabinet twee weken geleden het regeerprogramma in de ministerraad vaststelde, kwam het volgens Haagse bronnen al tot een stevige aanvaring over het asielbeleid. Ook de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer maakten de afgelopen dagen nog maar eens duidelijk dat de coalitiepartijen - met name NSC en PVV - het hierover nog verre van eens zijn.

In stukken die op verzoek van de oppositie openbaar werden gemaakt, was te lezen hoe NSC-bewindslieden in dit hoofdstuk van het regeerprogramma op zijn minst de toon probeerden te matigen. De partij van Pieter Omtzigt betwijfelt ook openlijk of de noodwetgeving waar het kabinet mee aan de slag wil, wel juridisch houdbaar is. Ambtelijke adviezen lijken NSC daarin gelijk te geven.

Hermans wil niet zeggen of asiel een thema is waar het kabinet over kan vallen. „Het kabinet is aan het werk”, zei ze. „Zolang dat lukt en we vooruitkomen, gaat het kabinet door.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer