Binnenland
COA verwacht instroom asielzoekers dit weekend aan te kunnen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht alle vluchtelingen op te kunnen vangen die zich komend weekend melden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vorig weekend lukte dit niet op de gewenste manier, er was niet voor iedereen een bed en mensen brachten zonder dekens de nacht door in mobiele gebouwen op het terrein die niet brandveilig zijn.

ANP

Burgemeester van de plaatselijke gemeente Westerwolde Jaap Velema verbood daarna dat mensen zo de nacht doorbrachten. De hele week was het spannend of er voor alle asielzoekers onderdak was en mensen niet buiten moesten slapen. Door inspanningen van onder meer de gemeenten Westerwolde, Stadskanaal, Utrecht en Leiden kon dit voorkomen worden, zij het soms pas laat op de avond.

Het aantal mensen dat op het Groningse terrein overnachtte, is de laatste twee dagen iets afgenomen. Er sliepen in de nacht van donderdag op vrijdag 2097 mensen, de nacht ervoor 2090. Een woordvoerster meldde donderdag dat er weer wat ruimte vrij was gekomen bij de overlooplocatie in Leeuwarden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer