Binnenland
Burgemeester Enkhuizen: stad is geschrokken van zedenzaak

Burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen laat weten dat de stad is geschrokken van het nieuws over de grootschalige zedenzaak, waarbij een 26-jarige Enkhuizer is betrokken. „Ik ook. Ik denk vooral aan alle jongens verspreid over het hele land die hiervan slachtoffer zijn geworden. Dat moet vreselijk zijn. Voor hen, voor hun ouders en familieleden en andere betrokkenen”, zegt de burgemeester. „Wij als samenleving moeten vooral laten merken dat we een ‘samen-leving’ zijn: steun elkaar en veroordeel niemand.”

ANP

Vrijdag werd bekend dat een 26-jarige man uit Enkhuizen wordt verdacht van het verleiden van honderden minderjarige jongens via sociale media tot het doen van seksuele handelingen voor de camera. Hij blijft nog zeker twee weken langer in de cel, besliste de rechter-commissaris vrijdag.

Van Zuijlen zegt het onderzoek nauwlettend te volgen en contact te houden met de politie en het Openbaar Ministerie. „De gemeente heeft goed contact met de scholen in de omgeving. Vanuit het convenant Veilige Scholen hebben we met elkaar gesproken over dit landelijke onderzoek.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer