Buitenland
Taiwan ondervraagt twee mensen over piepers Libanon

In Taiwan zijn twee mensen ondervraagd in een onderzoek naar de piepers die massaal ontploft zijn in Libanon. Internationale media berichtten dat een Taiwanees bedrijf betrokken was bij de productie van die communicatieapparaten, maar dat wordt ontkend op het eiland.

ANP

The New York Times wees deze week naar het Taiwanese bedrijf Gold Apollo als producent van de piepers. Topman Hsu Ching-kuang heeft verklaard dat niet zijn bedrijf, maar een Hongaarse partner verantwoordelijk is: BAC Consulting KFT. Dat bedrijf heeft ook ontkend iets met de explosies te maken te hebben.

Hsu is een van de twee personen die zijn ondervraagd in Taiwan. De ander is Wu Yu-jen, de persoon die het Hongaarse bedrijf vertegenwoordigt in Taiwan. Beiden zijn geen verdachten, maar getuigen en mochten dus na de ondervraging weer vertrekken.

De Taiwanese premier Cho Jung-tai en zijn economieminister Kuo Jyh-huei zeiden eerder al dat zij er zeker van zijn dat de piepers niet op het eiland zijn gemaakt. Het onderzoek richt zich op de vraag of de Taiwanese bedrijven wel betrokken waren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer