Buitenland
Trump naar Springfield waar volgens hem migranten huisdieren eten

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gaat „binnen twee weken” naar het stadje Springfield in de staat Ohio. Dat zei hij woensdag op een campagnebijeenkomst in New York. Hij en zijn running mate J.D. Vance hebben herhaaldelijk gezegd dat Haïtiaanse migranten in Springfield huisdieren van mensen eten. Hierna zijn er dreigementen met bommen geweest tegen scholen en overheidsgebouwen in het stadje.

ANP

Trump noemde illegale immigranten „dieren” en bendeleden die de Amerikaanse manier van leven vernietigen. „We gaan deze gewelddadige mensen pakken en hen terugsturen naar hun land, en als ze terugkomen, betalen ze een enorme prijs.”

Uit nieuwe peilingen blijkt dat de Democratische kandidaat Kamala Harris een voorsprong heeft opgebouwd in de swingstates Michigan en Pennsylvania. In Michigan maakt ze kans op 50 procent van de stemmen, Trump op 45 procent. In Pennsylvania krijgt ze volgens de peilingen 51 procent, Trump 45 procent. In Wisconsin en Nevada heeft ze maar een kleine voorsprong en in Georgia, Noord-Carolina en Arizona leidt Trump met een kleine marge.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer