Buitenland
Von der Leyen zegt miljardensteun toe na overstromingen

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie heeft door watersnood geteisterde lidstaten miljardensteun in het vooruitzicht gesteld. Ze zei tijdens een bezoek aan het Poolse Wroclaw dat het in eerste instantie mogelijk moet zijn om 10 miljard euro vrij te maken.

ANP

In Midden- en Oost-Europa leidde hevige regenval de afgelopen tijd tot overstromingen. Er vielen meer dan twintig doden en de ravage is op sommige plekken enorm. Ook Wroclaw, een van de grootste steden van Polen, kreeg te maken met hoog water.

Leiders van meerdere getroffen landen hadden in die stad een ontmoeting met Von der Leyen om te praten over hulp. De voorzitter van de commissie, het dagelijks bestuur van de EU, zei later op een gezamenlijk persmoment dat het van groot belang is dat landen snel financiële ondersteuning krijgen.

„Jullie hebben maximale flexibiliteit en snelheid nodig”, zei de commissievoorzitter, die stelde dat daarom op een „ongebruikelijke manier” cohesiefondsen worden ingezet om dat mogelijk te maken. „Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer