Binnenland
Deel winkelcentrum Heerhugowaard ontruimd om scheur in vloer

Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is woensdagochtend uit voorzorg gedeeltelijk ontruimd nadat in een van de winkels in het centrum een scheur was ontstaan in de vloer. Dat leidde ertoe dat in een parkeergarage eronder plafondplaten naar beneden kwamen, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

ANP

Het deel van de parkeergarage waar dat gebeurde, is onder de winkel waar de scheur optrad, de Dekamarkt. De scheur in het pand is volgens de woordvoerster „over de hele winkellengte” en „naar schatting enkele centimeters breed”.

De parkeergarage onder de Dekamarkt werd ontruimd, niemand mag erin. De meeste auto’s werden in de ochtend uit dat deel van de garage, P5, weggehaald. Maar er staan nog zo’n vijf à zes auto’s, waarvan de politie de kentekens heeft genoteerd. De eigenaren worden geïnformeerd dat ze even niet bij hun voertuig kunnen. Andere delen van de parkeergarage onder het winkelcentrum zijn wel toegankelijk.

Behalve de Dekamarkt zelf zijn ook de Intertoys, de Action en tot wel zo’n acht winkels in de winkelgalerij waarin de Dekamarkt zich bevindt, ontruimd. Andere winkels in het centrum zijn wel gewoon open.

De oorzaak van de scheur in het winkelpand is nog niet duidelijk. „We zijn nu aan het kijken hoe ernstig de schade is en we doen metingen”, aldus de woordvoerster. Dat betekent dat de constructeur en de aannemer de situatie momenteel beoordelen en inschatten wat de eventuele gevaren zijn.

Er vielen geen gewonden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer