Politiek
SGP en CU: Meer inzet voor Afghaanse christen nodig

Het kabinet moet bezien of het ruimhartiger kan zijn in het toelaten van christelijke Afghaanse asielzoekers, nu hun situatie door het volledig aan de macht komen van de taliban aanmerkelijk is verslechterd.

Roelof Bisschop, beeld ANP, Bart Maata
Roelof Bisschop, beeld ANP, Bart Maata

Dat vinden SGP en ChristenUnie, die hierover vragen hebben gesteld aan staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en minister Kaag van Buitenlandse Zaken. Met verwijzing naar een bericht in het Reformatorisch Dagblad vragen de Kamerleden Bisschop, Ceder, Segers en Van der Staaij of het kabinet de zorg van mensenrechtenorganisaties deelt dat de positie van christenen in Afghanistan onder het bewind van de taliban verder onder druk is komen te staan. In het krantenartikel werd onder meer gesproken over christenen in Afghanistan die uit vrees voor de taliban onderduiken.

De Kamerleden vragen om een ruimhartiger Nederlands beleid ten aanzien van de asielaanvraag van verdrukte christenen uit dit land. Ook willen zij weten in hoeverre de recente ontwikkelingen reden zijn om afwijzing van eerdere asielaanvragen te herzien.

Ten slotte vragen zij het kabinet om samen met bondgenoten en internationale gremia druk uit te oefenen op het talibanregiem en zich op die wijze in te zetten voor verbetering van het lot van bedreigde christenen in Afghanistan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer