Buitenland
Zuid-Korea test blokkeren smartphone op school

Zuid-Koreaanse scholen testen de mogelijkheid om smartphones van leerlingen via een speciaal programma op afstand te beheren. Daarmee moet voorkomen worden dat scholieren tijdens de les worden afgeleid door hun mobieltje.

Redactie digitale media
Leerlingen in een klaslokaal in Zuid-Korea. Foto AFP
Leerlingen in een klaslokaal in Zuid-Korea. Foto AFP

Technologieblog The Verge schrijft er over, op basis van Koreaanse bronnen.

Via de app, iSmartKeeper, kunnen docenten op afstand bepalen in hoeverre leerlingen hun smartphone nog kunnen gebruiken. Ze kunnen er voor kiezen de mobieltjes volledig uit te schakelen, alleen noodoproepen toe te staan of alleen sms-en en bepaalde apps te blokkeren.

Het proces kan dusdanig worden geautomatiseerd dat de mobieltjes in de klas standaard worden uitgeschakeld, maar in de pauzes weer worden vrijgegeven.

Onderdeel van de test is dat ook ouders een app krijgen waarmee ze het smartphonegebruik van hun kinderen kunnen beheren.

De methode is inmiddels getest op een aantal scholen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel en in nabijgelegen provincies. Ook andere scholen overwegen de inzet van de app. Niet alle onderwijsinstellingen zijn even enthousiast, omdat leerlingen de blokkade wisten te omzeilen en omdat de app vooralsnog alleen beschikbaar is voor Androidtoestellen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer