Buitenland
Duitse tv-presentatrice: Loveparade Sodom en Gomorra

DUISBURG – De in Duitsland omstreden auteur en televisiepresentatrice Eva Herman (52) heeft via de internetsite van haar uitgeverij de Loveparade, waarbij zaterdag in Duisburg 19 doden vielen, vergeleken met Sodom en Gomorra.

Foto EPA
Foto EPA

Dat bericht het Duitse boulevardblad Bild maandag op haar website. „Wie de beelden ziet van de Loveparade, denkt te zijn beland in de verfilming van de laatste dagen zoals die in de Bijbel worden beschreven. Veel partygangers wekten ook dit jaar, nog voordat het drama zich voltrok, de indruk op afstand te worden bestuurd. Dronken of stijf van de hasj.”

„Het einde van de loveparade lijkt (...) te zijn bezegeld! Mogelijk hebben hier ook andere machten ingegrepen om een einde te maken aan dit schaamteloze optreden. Wat dat betreft, kan men alleen maar opgelucht ademhalen!”, schrijft Herman, wier bijdrage inmiddels van de website is verwijderd, aldus Bild.

Herman is in Duitsland niet omonstreden. In 2007 lokte ze een fel debat uit door het op te nemen voor de gezinspolitiek van Adolf Hitler. „Het was een afgrijselijke tijd, hij (Hitler, red.) was een volledig doorgeslagen, extreem gevaarlijke politicus, die het Duitse volk in het verderf heeft gestort, dat weten we allemaal. Maar wat goed was, waren waarden, kinderen, moeders, gezin, harmonie – dat werd afgeschaft, niets mocht meer blijven.”

Herman zet zich actief in voor een conservatieve gezinspolitiek. Sinds juni 2009 is ze als presentatrice actief voor televisiezenders op het internet. Herman, gehuwd, heeft vier echtscheidingen achter de rug.

Na een storm van kritiek bood de voormalige nieuwslezeres van televisiezender ARD haar verontschuldigingen aan. Het is nooit haar bedoeling geweest de slachtoffers van de ramp te beledigen, verklaarde ze via internet. Haar kritiek was in eerste instantie gericht op de Loveparade in het algemeen en de gedachtenloze omgang met het muziekfestijn, aldus Herman.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer