Hoe kan een schip zich op één moment in twee verschillende dagen, maanden, seizoenen, jaren en eeuwen bevinden? Het goede antwoord en nog veel meer staat in de Weet Scheurkalender 2025. Voor elke dag een blaadje.
Elke pagina heeft een eigen symbool. Dat geeft de categorie van de vraag aan. De onderwerpen variëren van zaken uit het ”heelal”, ”weet wat je eet”, ”paleontologie” en ”techniek” tot ”relaties, seksualiteit en medische ethiek”, ”optisch bedrog” en ”nooit geweten”. In totaal zijn er veertien categorieën.
Een voorbeeld uit de categorie ”nooit geweten” is waarom een koekenpan een gat in de steel heeft. Ja, hij daarmee worden opgehangen. Maar toch is de echte reden een andere: in het gat past de pollepel. Wanneer die erin wordt gestoken, druppelt de inhoud van de lepel terug in de koekenpan. Toch slim bedacht.
Uiteraard zijn er ook scheurpagina’s die inzoomen op schepping en evolutie. Met argumenten waarom dino’s geen 65 miljoen jaar geleden uitgestorven zijn. Of waarom uitgestorven zoogdieren worden aangetroffen in aardlagen waarin ook dinobotten liggen.
Valt de scheurkalender niet in herhaling? Deels wel, maar dat is met opzet: in de categorie ”Het beste uit Weet”. Dit weetje komt rechtstreeks uit Weet Magazine, het tijdschrift dat maandelijks de leukste ontdekkingen uit de natuur, techniek en wetenschap beschrijft vanuit een christelijk perspectief.
Verder is er zo veel te weten wat nog niemand weet, dus de scheurkalender wordt ongetwijfeld vervolgd. Trouwens, wie bedacht de eerste grap? Wie het weet, mag het zeggen. En anders geeft de scheurkalender het antwoord wel.
Weet scheurkalender 2025, redactie Weet Magazine; uitg. Weet Magazine; 370 blz.; € 15,95