Buitenland
Rechtszaak om verdrinkingsdood bij Gentse Feesten uitgesteld

De rechtszaak over de verdrinkingsdood van een 53-jarige man tijdens de Gentse Feesten in 2022 wordt uitgesteld tot volgende maand. De rechtbank van Gent heeft om de uitlevering gevraagd van een van de twee Nederlandse verdachten in deze zaak. Maar omdat de 24-jarige Nederlander uit Goes intussen is aangehouden voor andere feiten in Nederland, kon de rechtszaak die voor maandag in Gent stond gepland niet doorgaan.

ANP

Vermoedelijk wordt deze nu op 18 november gehouden.

Tijdens de Gentse Feesten in 2022 liepen twee Nederlanders een stukje op met de 53-jarige Hakim Mutyaba en dolden wat met elkaar. Vervolgens was op camerabeelden te zien dat de twee Nederlanders de man over de reling van een brug duwden. Mutyaba kon niet zwemmen en verdronk. De twee Nederlanders zaten hiervoor een tijd vast in een Vlaamse cel, maar kwamen daarna onder voorwaarden vrij.

De man van wie nu de uitlevering wordt gevraagd wordt in Gent vervolgd voor het slaan en de onopzettelijke dood van het slachtoffer. De man die toekeek en het slachtoffer niet te hulp schoot, wordt vervolgd voor nalatigheid en de onopzettelijke dood van het slachtoffer.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer