BuitenlandVerkiezingen VS
Voormalig first lady Michelle Obama zet dragqueens in voor Kamala Harris

De voormalige first lady Michelle Obama is van plan op evenementen bedoeld om Kamala Harris te steunen zogenoemde dragqueens en een rapper in te zetten. Daarmee wil ze kiezers motiveren om hun stem op de Democratische presidentskandidaat uit te brengen.

Voormalig first lady Michelle Obama spreekt in augustus op de Democratische Nationale Conventie in Chicago. beeld AFP, Charly Triballeau
Voormalig first lady Michelle Obama spreekt in augustus op de Democratische Nationale Conventie in Chicago. beeld AFP, Charly Triballeau

De organisatie When We All Vote (WWAV), die Michelle in 2018 oprichtte, wil in de zogenoemde swingstates de laatste twee weken nog 500 bijeenkomsten houden en daarbij dragqueens inzetten. Dat zijn artiesten, meestal mannen, die zich door het dragen van vrouwelijke kleding en het gebruik van overdadige make-up als vrouw presenteren om entertainment te bieden. Dragqueens gebruiken hun optredens om sociaal-culturele statements te maken. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de lhbti-cultuur en proberen de acceptatie van deze gemeenschap te vergroten.

Woensdag maakte de voormalige first lady haar plannen voor de bijeenkomst bekend aan haar 22 miljoen volgers op sociale media. In verschillende toespraken heeft Michele Obama de emancipatie van de lhbti-gemeenschap bepleit. Ook verdedigt de voormalige first lady het recht op abortus. Daarbij zegt ze dat Trump „onze vrijheid om onze lichamen te controleren, afneemt”. Ze uit ook haar steun voor transgenderkinderen en homoseksuele relaties tussen jongeren, waarbij ze betoogt dat Trump „onze kinderen demoniseert, omdat ze zijn wie ze zijn en liefhebben wie ze liefhebben”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Verkiezingen VS

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer