Economie
Moederbedrijf Douwe Egberts stelt nieuwe topman aan

JDE Peet’s, het bedrijf achter merken als Douwe Egberts, Senseo en Pickwick, heeft een nieuwe topman benoemd. De Braziliaan Rafael Oliveira volgt de Fransman Fabien Simon op, wiens vertrek bij het koffie- en theebedrijf in maart werd aangekondigd. In de tussentijd hebben interim-bestuurders het bedrijf geleid.

ANP

Oliveira was tien jaar werkzaam bij het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft Heinz, dat onder meer de populaire Heinz-ketchup maakt en de roomkazen van Philadelphia. De Braziliaan gaat per 1 november aan de slag bij JDE Peet’s.

De nieuwe beoogde topman moet nog wel een werkvergunning krijgen in Nederland. Het hoofdkantoor van het concern ligt in Amsterdam. Ook moeten de aandeelhouders zijn aanstelling nog goedkeuren.

Het werd in maart niet duidelijk waarom Simon vertrok bij het bedrijf. De vorige topman haalde de afgelopen jaren meerdere keren het nieuws. Zo zei hij in een interview vorig jaar dat het koffie- en theebedrijf zich niet terug zal trekken uit Rusland. Ook was er eerder ophef over de hoge tekenbonus van 10 miljoen euro die Simon toegezegd was toen hij de leiding overnam bij JDE Peet’s.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer