Kerk & religieChristenvervolging India
Indiase politie arresteert elf evangelistes om vermeende bekeringsdwang richting kinderen

De Indiase politie heeft elf vrouwelijke christelijke evangelisten gearresteerd omdat ze schoolkinderen in de deelstaat Bihar tot bekering zouden hebben gedwongen.

Redactie kerk
Aanhangers van Indiase politieke oppositiepartijen tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de deelstaat Bihar, eind mei dit jaar. beeld AFP, Sachin Kumar
Aanhangers van Indiase politieke oppositiepartijen tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de deelstaat Bihar, eind mei dit jaar. beeld AFP, Sachin Kumar

Dat meldde International Christian Concern , een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen, maandag.

De elf evangelistes zijn afkomstig uit de zuidelijke deelstaten Telangana en Andhra Pradesh en deden evangelisatiewerk in onder meer de stad Bhagwanpur in Bihar. Daar zouden ze van een schooldirecteur toestemming hebben gehad om Nieuwe Testamenten en andere christelijke boeken uit te delen aan de kinderen van de school.

Toen ze de school verlieten, werden ze door hindoe-extremisten tegengehouden en ondervraagd. Dezen riepen de politie erbij, die de elf vrouwen arresteerde, evenals zeven lokale christenen. De politieagenten constateerden echter geen strafbaar feit. Een lokaal lid van de wetgevende vergadering uit het district dreigde de politieagenten vervolgens met maatregelen als zij de elf evangelistes zouden loslaten.

Deze volksvertegenwoordiger zou via media bovendien het onjuiste bericht hebben verspreid dat de evangelistes zonder toestemming de school waren binnengegaan. Dat werd weliswaar bevestigd door de schooldirecteur, maar volgens een lokale predikant deed de directeur dat onder druk van de volksvertegenwoordiger.

De politie nam ook drie auto’s van de evangelistes in beslag.

India staat op plek 11 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Valse beschuldigingen van christenen en geweldsincidenten komen in toenemende mate voor, aangezet door nationalistische hindoe-extremisten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer