Kerk & religieJezusmonument Indonesië
Hoogste Jezusbeeld ter wereld onthuld in Indonesië 

De Indonesische bisschop Antonius Subianto Bunjamin heeft op 19 september een 61 meter hoog beeld van Jezus ingehuldigd.

Redactie kerk
Het Jezusbeeld op een heuvel naast het Tobameer in Noord-Sumatra, Indonesië. beeld Wisata
Het Jezusbeeld op een heuvel naast het Tobameer in Noord-Sumatra, Indonesië. beeld Wisata

Naast bisschop Bunjamin deden aartsbisschop Kornelius Sipayung van Medan en lokale autoriteiten mee aan de openingsceremonie, zo meldde de rooms-katholieke radiozender Radio Veritas Asia  afgelopen maand.

Het beeld staat op een heuvel naast het Tobameer in de Indonesische provincie Noord-Sumatra. Dit kratermeer trekt per jaar bijna 1 miljoen toeristen. De constructie is meer dan twintig meter hoger dan het beeld ”Christus de Verlosser” in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

In Noord-Sumatra wonen relatief veel christenen in vergelijking met andere delen van Indonesië: van de vijftien miljoen inwoners zijn er meer dan een miljoen rooms-katholiek en ruim vier miljoen protestant. Regent Vandiko T. Gultom van Samosir hoopt dat het beeld het toerisme verder zal stimuleren en de lokale economie ten goede zal komen.

Paus Franciscus heeft op 6 september een miniatuurversie van het beeld gezegend op de ambassade van het Vaticaan in Jakarta.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer