Economie
Tesla roept opnieuw duizenden Cybertrucks terug in VS

Tesla roept opnieuw duizenden Cybertrucks terug in de Verenigde Staten. Het is de derde keer in ongeveer een half jaar dat de Amerikaanse autofabrikant dit doet. Dit keer gaat het om ruim 27.000 exemplaren, de meeste auto’s van het futuristisch ogende model die in de VS zijn verkocht.

ANP

De Amerikaanse fabrikant meldt dit in een rapport aan de toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). De achteruitrijcamera van de Cybertrucks loopt volgens de elektrische automaker achter, waardoor bestuurders minder goed kunnen zien waar ze rijden en de kans op een botsing groter is. Als de bestuurder de auto in zijn achteruit zet, zou het tot acht seconden kunnen duren voordat het beeld van de achteruitrijcamera te zien is. De automaker wil het probleem oplossen met een software-update.

Afgelopen juni riep Tesla ongeveer 11.000 Cybertrucks terug om problemen met de ruitenwissers en onderdelen van de laadbak die mogelijk niet goed vastzaten. Dat waren toen de meeste Cybertrucks die in de VS waren verkocht. Tesla riep in april bijna 3900 exemplaren terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen.

Eind november leverde Tesla de eerste Cybertrucks af bij klanten, na twee jaar van vertragingen en productieproblemen. Maar de auto’s verkopen niet zo goed als gehoopt en de autofabrikant moest de prijzen flink verlagen om de verkopen aan te jagen.

Eigenaren van een Cybertruck hebben daarnaast geklaagd over roest op hun auto. De panelen van de Cybertruck bestaan uit roestvrij staal. Maar meerdere mensen hadden na ritjes in de regen al snel last van corrosie op hun voertuigen, meldde zakenzender Fox Business in februari.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer