Economie
Jeansmerk Levi Strauss fors onderuit op Wall Street na cijfers

Het bekende Amerikaanse jeansmerk Levi Strauss stond donderdag kort na opening van de beurshandel in New York flink in de min. Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers en zei daarbij dat de omzet in het gehele boekjaar waarschijnlijk met slechts 1 procent zal groeien, wat aan de onderkant ligt van de eerder afgegeven verwachtingen. Het aandeel dook daarop zo’n 11 procent in het rood.

ANP

In het afgelopen kwartaal bleef de omzet van het spijkerbroekenbedrijf uit San Francisco met 1,5 miljard dollar onveranderd in vergelijking met een jaar eerder. Verder maakte Levi Strauss bekend een verkoop te overwegen van zijn dochtermerk Dockers en dat Bank of America is ingeschakeld om de opties te bekijken. Bij Dockers zakte de omzet in het afgelopen kwartaal met 15 procent.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen ook omlaag. De Dow-Jonesindex toonde in de vroege handel een min van 0,4 procent op 42.017 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 5694 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 17.885 punten.

Beleggers kregen onder meer nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt te verwerken. Het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten lag vorige week hoger dan verwacht. Vrijdag wordt het banenrapport van de overheid naar buiten gebracht, wat van belang is voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Tesla noteerde een fractie lager. Het bedrijf roept op de Amerikaanse markt meer dan 27.000 Cybertrucks terug omdat er problemen zijn met de camera’s voor achteruitrijden. Door dat probleem kunnen videobeelden met vertraging zichtbaar zijn, wat risico’s oplevert voor bestuurders. Een software-update moet het probleem verhelpen. Op woensdag verloor Tesla ook al door tegenvallende cijfers over de verkopen in het afgelopen kwartaal.

Chinese bedrijven met noteringen in New York deden verder een stapje terug, in navolging van de verliezen op de beurs in Hongkong door winstnemingen. Daarmee kwam een einde aan de sterke opmars van Chinese aandelen door de grote steunplannen van de overheid voor de zwakke economie van China. Bedrijven als Alibaba, Baidu, PDD Holdings en JD.com noteerden minnen tot bijna 5 procent op Wall Street.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer