Kerk & religiePlaatselijk kerknieuws
Gk Enschede krijgt ander onderkomen, hhg Veenendaal opent inloophuis – en ander plaatselijk kerknieuws

Ook plaatselijk is er vaak nieuws rond kerken te melden: een gemeente bestaat honderd jaar, er wordt een nieuw kerkgebouw in gebruik genomen, een kerkenraad besluit een van de drie bedehuizen af te stoten. In deze rubriek worden berichten hierover opgenomen.

Redactie kerk
De gereformeerde kerk (gk) Enschede houdt vanaf zondag haar erediensten in basisschool De Noorderkroon. beeld gk Enschede
De gereformeerde kerk (gk) Enschede houdt vanaf zondag haar erediensten in basisschool De Noorderkroon. beeld gk Enschede

Gk Enschede

Met ingang van zondag belegt de gereformeerde kerk (gk) Enschede erediensten in de aula van basisschool De Noorderkroon aan de Elferinksweg 106 in Enschede. Daarmee komt, na ruim vijf jaar, een eind aan de samenkomsten in de Apostel Thomaskerk te Enschede. De eigenaar van deze kerk, de protestantse gemeente Enschede, heeft het gebouw verkocht aan een projectontwikkelaar, aldus de kerkenraad van de gk Enschede. Meer informatie is te vinden op gkenschede.nl.

De gk Enschede maakt deel uit van de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN). Deze fuseren dit jaar met De Gereformeerde Kerken (DGK), die eveneens zijn ontstaan uit onvrede over de koers van de –voormalige–Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Zaterdag houden beide kerkverbanden een gezamenlijke synode, in de Bethelkerk in Harderwijk. De naam van het kerkverband dat dit jaar gevormd gaat worden, luidt, zoals het er nu naar uitziet, Gereformeerde Kerken (GK).

Schuurkerk Zaandam

De schuurkerk in Zaandam. beeld Reliplan

De restauratie van de houten schuurkerk in Zaandam is begonnen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De schuilkerk Heilige Maria Magdalena was oorspronkelijk een rooms-katholieke schuilkerk en is mogelijk de oudste schuurkerk van Nederland. Later werd het kerkgebouw gebruikt door de Oud-Katholieke Kerk.

De kerk werd in 2019 verkocht aan Stichting De Schuurkerk. Nu is er de MuziekHaven gevestigd. De kerk is te huur als repetitieruimte en wordt gebruikt als concertzaal.

Pinksterkerk Alphen

Levende Steen Ministries (LSM) opent binnenkort een tiende locatie, in Alphen aan den Rijn. Dat meldt de pinksterkerk op haar site.

De andere locaties van LSM bevinden zich in Breda, Delft, Dordrecht, Gouda, Hulst, Leerdam, Roermond, Spijkenisse en Zoetermeer. De gemeenschap staat onder leiding van ”apostel” Edgar Holder (73), een Nederlandse voorganger van Surinaamse komaf, en zijn vrouw, ”pastor” Irma Holder. In Alphen aan den Rijn komt de leiding in handen van „Cavin en Debora”.

Levende Steen Ministries heeft volgens haar website „als opdracht om de diepgang van het Evangelie te vertalen naar identiteit en praktische toepasbaarheden, waardoor elk individu kan leven op de manier zoals Jezus Christus heeft laten zien: als overwinnaar en uiteindelijk een bouwer van het Koninkrijk van God”.

Inloophuis hhg Veenendaal

De hersteld hervormde gemeente (hhg) in Veenendaal opent volgende week zaterdag haar inloophuis ”Over de Brug”. Het nieuwe inloophuis bevindt zich aan het Prins Willem-Alexanderpark 465a in Veenendaal. „Dit inloophuis, dat eerst een Chinees restaurant was, hebben wij (leden van de Brugkerk) verbouwd en zo ingericht dat iedereen in de wijk hier gastvrijheid kan ervaren en mensen kan ontmoeten met als doel een relatie op te bouwen”, zo vermeldt de uitnodiging voor de opening. Die vindt volgende week zaterdag plaats van 11.00 tot 11.30 uur. Daarna is er tot 15.00 uur gelegenheid „om het pand te bezichtigen, elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en een drankje”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer