Kerk & religieOud gereformeerd
Ds. Gerritsen doet intrede in oggiN Bergambacht

Ds. G. Gerritsen is woensdag bevestigd als predikant van de oud gereformeerde gemeente in Nederland (oggiN) te Bergambacht. Hij kwam uit Barneveld.

Van onze correspondent
Ds. G. Gerritsen. beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. G. Gerritsen. beeld RD, Anton Dommerholt

In de bevestigingsdienst preekte ds. A. Kort over Jona 1:12, een „herinnering aan onze doodsnood, aan de voorspraak en aan de bekentenis”. Na de bevestiging werd ds. Gerritsen Psalm 62:4 toegezongen.

In de intrededienst ’s avonds preekte ds. Gerritsen uit Hebreeën 10:35-37, met als thema ”Hoe Christus tot standvastigheid en lijdzaamheid opwekt”.

Na de dienst werd de predikant toegesproken door ds. P. de Boer namens het kerkverband, door ouderling H. Muis namens de oggiN te Barneveld, door locoburgemeester L. Barth namens de burgerlijke gemeente Krimpenerwaard en door ouderling K. de Heer namens de oggiN te Bergambacht. Ds. Gerritsen werd Psalm 84:3 toegezongen.

Kerkgebouw van de oggiN in Bergambacht. beeld oggiN Bergambacht

Ds. Gerritsen diende eerder gemeenten in Hardinxveld-Giessendam (vanaf 1999 als lerend ouderling, sinds 2001 als predikant), Stavenisse (2004), Salford (Canada) (2008), Echteld-Ochten (2014), Hardinxveld-Giessendam (2018), Grand Rapids (VS) (2019) en Barneveld (2022).

De oggiN te Bergambacht had in haar geschiedenis één keer eerder een predikant: ds. D.Th. Keck (1916-1919). In de jaren veertig leidde ds. H.J. Grisnigt veel diensten in de gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer