Economie
Subsidiepot voor elektrische trucks in één dag bijna leeg

Een subsidiepot van ruim 22 miljoen euro voor de aanschaf van elektrische vrachtwagens was binnen één dag bijna leeg, maakte RAI Vereniging woensdag bekend. Met dit budget kunnen ongeveer 300 zware vrachtwagens worden gesubsidieerd. Op dit moment resteert nog zo’n 800.000 euro aan beschikbare subsidie.

ANP

„Dit laat de grote vraag naar zero-emissietrucks in de transportsector zien, mede door de invoering van uitstootvrije zones in verschillende Nederlandse steden. Voor veel ondernemers is financiële steun essentieel om de overstap naar zero-emissievoertuigen mogelijk te maken”, meldde de brancheorganisatie. Volgens RAI is subsidie noodzakelijk omdat een elektrische truck drie keer zo duur is als een dieseltruck. Alle grote vrachtwagenfabrikanten bieden tegenwoordig ook volledig elektrische trucks aan.

Veel ondernemers maken zich zorgen over de invoering van de zero-emissiezones volgend jaar, omdat bestelwagens en trucks met een verbrandingsmotor dan veel binnensteden niet meer in mogen. Brancheorganisaties waarschuwen al geruime tijd dat er een tekort aan laadpalen is, mede veroorzaakt door de beperkte capaciteit van het overvolle elektriciteitsnet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer