Economie
Britse modehuis Mulberry wijst overnamebod Frasers af

Het Britse handtassenmerk Mulberry heeft een overnamebod van het eveneens Britse winkel- en sportconcern Frasers Group afgewezen. Het modehuis zegt vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van zijn nieuwe topman om het bedrijf weer op koers te krijgen. Net als veel andere luxeproducenten staan de resultaten van Mulberry onder druk omdat veel consumenten minder uitgeven aan dure spullen zoals handtassen, kleding en accessoires.

ANP

Frasers bood 130 pence per aandeel, maar volgens Mulberry is dat bod te laag en wordt het niet gesteund door de familie Ong uit Singapore, die de meerderheid van de aandelen bezit. Mulberry maakte ook bekend vast te houden aan een voorgenomen aandelenuitgifte ter waarde van 10 miljoen pond (12 miljoen euro). Frasers was hier vooraf niet van op de hoogte gesteld, wat tot onvrede bij het concern leidde.

Frasers, opgericht door miljardair Mike Ashley, heeft al 37 procent van de aandelen Mulberry in handen. Mulberry onderstreept dat de recente benoeming van Andrea Baldo, voormalig topman van het Deense modemerk Ganni, als nieuwe directeur het bedrijf een stevige basis biedt om een ommekeer te realiseren en optimale waarde voor alle aandeelhouders te creëren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer