Economie
Wall Street eindigt licht hoger na toespraak Fed-baas Powell

De aandelenbeurzen in New York zijn op de laatste handelsdag van september met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Zij hoopten op hints voor meer renteverlagingen later dit jaar, maar die bleven uit. „We zullen onze beslissingen vergadering per vergadering blijven nemen”, aldus de Fed-baas.

ANP

Powell hield zijn toespraak tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de National Association for Business Economics in Nashville, Tennessee. Volgens hem beweegt de inflatie in de Verenigde Staten steeds verder richting de doelstelling van de Amerikaanse centrale bank van 2 procent. Eerder deze maand verlaagde de Fed de rente voor het eerst sinds 2020 met een half procentpunt. Als er geen grote verrassingen komen, zitten verdere renteverlagingen eraan te komen, aldus Powell. Al benadrukte hij dat de centrale bank geen „vooraf bepaalde koers” volgt.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 42.330,15 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent en sloot op 5762,48 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 18.189,17 punten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer