Kerk & religieMeditatie
Meditatie: Als een droom
Petrus Curtenius

„Een lied Hammaäloth. Als de HEERE de gevangenen Sions wederbracht, waren wij gelijk degenen die dromen.”
Psalm 126:1

Deze verborgenheid schijnt ook de reden te zijn waarom men in de Openbaring van Johannes, zo ver ik weet, geen onderscheiden melding van deze laatste en algemene bekering van de Joden vindt, dan alleen dat zij vervat is onder „de verborgenheid Gods, die vervuld zal worden in de dagen van de stem van de zevende engel, wanneer hij bazuinen zal” (Openbaring 10:7).

Ja, het zal een verborgenheid voor de Joden zelf zijn, omdat het hun ongetwijfeld heel onverwacht, buiten hun beleid en tegen hun voorgaande meningen, zal overkomen. Het zal gaan zoals de kerk over haar verlossing uit Babel spreekt in Psalm 126: „Als de Heere de gevangenen van Sion wederbracht, waren wij gelijk degenen die dromen…”

Ondertussen blijft het ook nog een verborgenheid wanneer de bekering van de Joden te verwachten is, want het komt ons niet toe te weten de tijden en gelegenheden die de Vader in Zijn eigen macht gesteld heeft. Zal dit met enige zichtbare tekenen gepaard gaan? Zal dit op één dag tegelijk, of in ver­loop van tijd volbracht worden?

Wat mij betreft, ik houd dit nog onder de ver­borgenheden: of heel het Joodse volk in zijn geheel zal bekeerd worden, zonder dat er één Jood onbekeerd zal blijven, dan of alleen het grootste deel, genoeg om het gros van de natie uit te maken, bekeerd zal worden.

_Petrus Curtenius,
predikant te Amsterdam

(”De zwaarste plaatsen der brieven van Paulus”, 1766)_

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Meditatie

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer