Binnenland
Ook provincie Groningen maakt bushaltes rookvrij

Na onder meer de provincies Drenthe, Friesland en Noord-Brabant heeft ook Groningen besloten om bushokjes rookvrij te maken. Het gaat om 136 haltes met een abri langs provinciale wegen. Diverse gemeenten in Groningen, waaronder Groningen, Westerkwartier en Westerwolde, maken ook rookvrije zones rond de bushaltes in hun kernen.

ANP

Drenthe besloot vorig jaar om alle bushaltes rookvrij te maken. Het gaat in die provincie om bijna duizend haltes. Friesland volgde al snel dit voorbeeld en voorziet zo’n 2700 abri’s van stickers en tegels, om aan te geven dat hier niet gerookt mag worden. De provincie Noord-Brabant maakte in juli bekend 5500 bushaltes rookvrij te maken.

„We hebben dit initiatief een aantal maanden geleden besproken in het verkeer- en vervoerberaad Groningen”, zegt een woordvoerder van de provincie. „Er is toen gezegd: het is niet verplicht, maar iedereen kan meedoen. Een aantal gemeenten is gelijk enthousiast aan de slag gegaan. En wij hebben besloten de abri’s langs provinciale wegen rookvrij te maken.” De bijbehorende uitingen worden deze weken aangebracht.

Het ‘rookverbod’ wordt niet actief gehandhaafd, zegt de woordvoerder. „Het gaat hier om bewustwording.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer