Binnenland
Margreet Spijker start kort geding om inzage rapport over WNL

Voormalig WNL-presentatrice Margreet Spijker start een kort geding om inzage te krijgen in het onderzoeksrapport van adviesbureau KPMG over de werkcultuur binnen WNL. Dat bevestigt haar advocaat na berichtgeving van het AD.

ANP

Spijker vertelde vorige week maandag in de talkshow Renze dat ze de raad van toezicht (rvt) in een brief had verzocht binnen zeven dagen een kopie van het rapport van KPMG aan te leveren. Ze stelde toen al dat er een kort geding zou volgen als de rvt daar geen gehoor aan gaf. Het onderzoek van KPMG was niet openbaar gemaakt, maar de rvt stelde op basis daarvan wel dat voormalig hoofdredacteur Bert Huisjes ondanks kritiek kon terugkeren bij omroep WNL.

Spijker wil toetsen of Huisjes inderdaad „geen juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag” heeft vertoond, zoals de rvt op basis van het rapport concludeerde. Spijker wil naast een kopie van het KPMG-rapport ook de opdracht en de factuur. Volgens de advocaat is er de afgelopen week „geen enkele poging” door WNL of de rvt ondernomen om een kort geding te voorkomen en betreurt Spijker dat ten zeerste.

Huisjes was eerder in opspraak geraakt na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Het nieuws dat hij zou terugkeren leidde bij WNL tot onrust. De rvt liet later weten dat Huisjes voorlopig nog niet terugkeert bij WNL.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer