Binnenland
Schoof wil niet zeggen met hoeveel burgemeesters Faber belde

Premier Dick Schoof wilde tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen niet zeggen hoeveel burgemeesters Marjolein Faber (Asiel) heeft gebeld om opvang te regelen voor asielzoekers. In Ter Apel zit de opvang al dagen vol, en haar voorganger staatssecretaris Eric van der Burg belde in dergelijke situaties veelvuldig rond voor opvang. Maar Faber laat dat na, meldt het AD donderdag.

ANP

D66-leider Rob Jetten wilde opheldering. „Afgelopen dagen is duidelijk geworden dat de minister die verantwoordelijkheid totaal niet pakt.” Burgemeesters voelen volgens Jetten ook geen steun van de minister. „Wanneer gaat de minister nou eens aan het werk?”

Volgens Schoof is Faber „volop aan het werk”. Hij stelde voor dat Jetten het er later met Faber over heeft tijdens een ander debat. Hoewel Jetten zijn vraag meermaals „indringend” herhaalde, hield Schoof voet bij stuk. „Ik ga die vraag met alle respect niet beantwoorden. Ik vind dat minister Faber haar werk moet doen op de manier hoe zij dat goed acht.”

„De premier staat toe dat de minister geen poot uitsteekt om haar verantwoordelijkheid te nemen om de opvangcrisis op te lossen”, constateerde Jetten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer