BuitenlandVerkiezingen VS
Trump sluit een nieuw tv-debat met Harris uit

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft aangekondigd dat hij een nieuw tv-debat met zijn Democratische rivaal Kamala Harris uitsluit.

ANP
„Er komt geen derde debat!”, schreef de oud-president in hoofdletters op zijn Truth Social-platform. beeld AFP, Saul Loeb 
„Er komt geen derde debat!”, schreef de oud-president in hoofdletters op zijn Truth Social-platform. beeld AFP, Saul Loeb 

„Er komt geen derde debat!”, schreef de oud-president in hoofdletters op zijn Truth Social-platform. Trump rekende zijn eerdere debat met de Amerikaanse president Joe Biden in juni en zijn confrontatie met Harris op dinsdag als de eerste twee debatten.

Na het debat van dinsdag daagde Harris Trump meteen uit voor een tweede tv-debat. In eerste instantie zei Trump dat hij daar „geen probleem” mee had. Woensdag liet hij echter al doorschemeren geen trek te hebben in een tweede debat met de vicepresident. „Ik ben niet geneigd om dat te doen, omdat ik dit debat ruimschoots heb gewonnen”, zei hij tegen de rechtse zender Fox News.

In een eerste reactie liet Harris, tijdens een campagnebijeenkomst in swingstate North Carolina, weten dat „we het de kiezers verplicht zijn om nog een presidentieel debat te houden”.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 5 november.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer