Kerk & religieOpwekking Verenigde Staten
Kerk Florida meldt geestelijke opwekking onder studenten: „We oogsten de vrucht van jaren bidden”

Opvallend, maar niet geheimzinnig: dat zeggen de leiders van een christelijke school in Florida over de geestelijke opwekking die daar gaande is. „Veel studenten beseffen dat geloof in Jezus meer inhoudt dan goed gedrag.”

Redactie kerk
Het gebouw van de First Baptist Church en van de Foundation Academy in Winter Garden (Florida, VS). beeld Foundation Academy
Het gebouw van de First Baptist Church en van de Foundation Academy in Winter Garden (Florida, VS). beeld Foundation Academy

De opwekking, waarover de Florida Baptist Convention op haar website bericht, vindt sinds september plaats onder studenten van de Foundation Academy, een christelijke privéschool voor basis- en voortgezet onderwijs. De school behoort bij de First Baptist Church in de Amerikaanse plaats Winter Garden.

Veel studenten van de school hebben de afgelopen maanden hun geloof in Jezus beleden, meldt het nieuwsbericht. Ze realiseerden zich dat „christelijke toewijding onderwerping vereist aan de heerschappij van Christus en gehoorzaamheid aan Hem in zaken als de doop, betrokkenheid bij de kerk en persoonlijk discipelschap”, zegt John Bradley, leider van het studentenpastoraat van de kerk.

„De school oogst de vruchten van jaren bidden en naarstig zoeken naar Gods wil” - John Bradley, studentenpastor baptistenkerk Florida

Beeld van een doopplechtigheid op de Foundation Academy in Florida. beeld Florida Baptist Convention

Baseballcoach

De opwekking uit zich volgens Bradley niet in overweldigende belangstelling bij kerkdiensten of in langdurige gebedsbijeenkomsten, maar vooral in het delen van persoonlijke getuigenissen en in een-op-eengesprekken op de campus. Zo deelde een baseballcoach na een oefening zijn getuigenis met de spelers, middelbareschoolstudenten. Toen dezen „zich realiseerden dat er niets werkelijk toe doet behalve een oprechte relatie met de Heere”, kwamen er verschillende jongelui tot geloof en werden zij gedoopt.

„In onze lessen op school over de geloofsleer begonnen we meer direct te onderwijzen over Wie God is, hoe we Hem kunnen kennen en wat Hij in ons werkt”, zegt Bradley over de oorzaak van de opwekking. „Studenten werden daardoor uitgedaagd om over hun verhouding tot God na te denken en het fundament daarvan te toetsen.”

Belangrijker nog is de langetermijnoorzaak van de opwekking, aldus Bradley. „De leiding van de school en de kerk hebben lang en intensief gebeden voor de studenten en de school. Die oogst nu de vruchten van jaren bidden en naarstig zoeken naar Gods wil.” Kerk en school werken volgens hem nauw samen om de Evangelieboodschap onder de jongelui te verspreiden.

Werkzaam geloof

Volgens Bradley zijn de bekeringen die plaatsvinden niet nep of oppervlakkig, maar veranderen de levens van studenten op de campus werkelijk. „Organisch discipelschap”, noemt Bradley het. „Het is het werk van de Geest in de gelovigen dat een oprecht en werkzaam geloof laat zien.”

De First Baptist Church in Winter Garden behoort bij de Southern Baptist Convention, de grootste protestantse denominatie in het land, met een behoudende inslag. De gemeente verwoordt op haar website traditionele, Bijbelgetrouwe opvattingen in leer en ethiek.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer