BinnenlandOngeval
Politie: Urker slachtoffer bestuurde tractor, die in sloot belandde

De 15-jarige jongen uit Urk die zaterdagavond om het leven kwam bij een ongeval, was de bestuurder van een tractor.

Binnenlandredactie
Urk. beeld RD, Henk Visscher
Urk. beeld RD, Henk Visscher

Dat meldt de politie maandag desgevraagd. De politie gaat uit van een „eenzijdig ongeval op eigen terrein”, zo schrijft de politie in een mail. „Daarbij is een tractor in een sloot beland.” Het kind van 6 jaar oud dat volgens de politie „zwaargewond” raakte, zat ook op de tractor. Dat slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Een derde kind van 11 jaar dat op de tractor zat, is ongedeerd gebleven.

Er is niemand aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dat gebeurde in het buitengebied nabij Nagele, een dorp op zo’n zeven kilometer afstand van Urk.

De omgekomen 15-jarige jongen was leerling op de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Urk. Daar heerst „verbijstering en groot verdriet” vanwege het ongeval.

Dat zegt Wim van Gent,  locatiemanager van de Urker vestiging van de reformatorische scholengemeenschap maandagmorgen desgevraagd.

Van Gent sprak de 15-jarige scholier, Cornelis, en diens ouders een week geleden nog.  De jongen zou naar 4 mavo gaan. „We zijn compleet verbijsterd. Het bericht van zijn overlijden komt verschrikkelijk hard aan”, zegt Van Gent. „Cornelis was een fijne leerling. Veel docenten hadden een goede  band met hem. Hij was begaafd op het gebied van automotoren.”

De Pieter Zandt Scholengemeenschap, die deze maandag de eerste vakantiedag in zou gaan, opent maandagmiddag de school voor leerlingen. „Leerlingen zijn daar welkom, ouders mogen ook komen. We willen gedachten delen, in de Bijbel lezen en bidden. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met docenten en mentoren over het sterven van hun schoolgenoot.”

Recent werd Urk ook al opgeschrikt door het overlijden van iemand die betrokken is bij het reformatorisch onderwijs. Een 35-jarige vrouw uit Espel kwam eind mei om het leven bij een ongeval tussen een taxibusje en een scooter net buiten Urk. De vrouw was juf op de reformatorische basisschool Petrus Dathenus in Urk.

In juni 2022 overleed bij een ongeval eveneens een 15-jarige scholier van de Pieter Zandt Scholengemeenschap. De jongen werd op zijn fiets op een fietspad in Kamperveen door een vrouw in een auto aangereden. Zij werd in 2023 veroordeeld tot 180 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar wegens onvoorzichtigheid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer