BinnenlandOngeval Kamperveen
Taakstraf en rijontzegging na dodelijk ongeval leerling Pieter Zandt

De vrouw die op 29 juni 2022 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Kamperstraatweg in Kamperveen is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar.

Redactie binnenland
beeld ANP, Roos Koole
beeld ANP, Roos Koole

Bij het ongeval kwam een 15-jarige scholier van de Pieter Zandt Scholengemeenschap om het leven.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat de vrouw met haar auto op het vrijliggende fietspad naast de Kamperstraatweg terechtkwam. Zowel de fietser als de automobilist waren vanuit de richting van Wezep op weg naar Kampen. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De verdachte verklaarde in het politieverhoor dat ze merkte dat ze moe was, er aan dacht om te stoppen, maar toch doorreed. Op de zitting –twee weken terug– stelde de vrouw echter dat het geen moeheid betrof, maar een licht gevoel in haar hoofd. De officier van justitie had een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar geëist. De advocaat van de verdacht wilde dat de vrouw vrijgesproken werd.

De rechter gaat mee in de eis van de officier van justitie. De rechtbank verwijt de automobilist onoplettendheid en onvoorzichtigheid, omdat ze onvoldoende rechts hield op de weg. Daarnaast neemt de rechter het de verdachte kwalijk dat zij enige tijd voor het ongeval al het idee had dat zij moest stoppen en toch heeft besloten om door te rijden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer